سیم آرماتور یا سیم مفتول چیست؟ قیمت سیم آرماتور
سیم آرماتور
سیم آرماتور یا مفتول به طور گسترده در صنعت ساختمان جهت بستن و مستقر کردن میلگردهای در اعضای مختلف سازه استفاده میشود. این سیم به صورت آنیل شده (بازپخت فولاد) تولید میشود و بسیار منعطف و نرم است، به طوری که میتوان آن را با دست خم کرد. اگر در امر ساخت و ساز فعالیت میکنید و میخواهید برای پروژههای ساختمانی بهترین مصالح را تهیه کنید، خرید سیم آرماتور باکیفیت برای شما کاری ضروری است. شما میتوانید مشخصات انواع مفتولها را از طریق وبسایت «آهن آلات ایران» مشاهده کنید و با بررسی لیست قیمت سیم آرماتور نسبت به خرید محصول مناسب اقدام کنید.
سیم آرماتور چیست؟
مفتول از سیم آنیل شده ساخته میشود و به طور گسترده در بستن میلگردهای تقویتی در ساخت و ساز به کار میرود. این سیم استحکام کششی بالایی دارد و پرکاربردترین محصول برای بستن آرماتورهاست. سیم آرماتور از مواد مختلفی مانند مفتول سیاه، گالوانیزه و فولاد ضد زنگ ساخته میشود. استفاده از آن نسبتاً آسان و راحت است و تنها با استفاده از انبر آرماتوربندی میتوان آن را در محل مورد نظر سفت کرد.
برای آرماتوربندی اغلب از مفتول سیاه فابریک نرم با قطر 1.5 میلیمتر استفاده میشود. به این نوع مفتول «سیم آرماتوربندی نرم» نیز گفته میشود. همچنین این نوع سیم در قطرهای 2.5، 3 و 4 میلیمتر به فروش میرسد. سایز 2.5 معمولاً به عنوان «مفتول قالب بندی» یا «مفتول نجاری» شناخته میشود. سیم مفتول 2.5 میلیمتری برای بستن قالبهای فلزی یا چوبی قبل از بتن ریزی استفاده میشود. اندازههای بزرگتر مفتول در صنایع چوبی، مجسمه سازی و بسته بندی به کار گرفته میشوند.
ویژگیهای سیم آرماتور
مهمترین مشخصات فنی سیم مقتول شامل مقاومت کششی و نرمی است. اما از ویژگیهای دیگر سیم آرماتوربندی مرغوب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقرون به صرفه از لحاظ قیمت
- مقاومت کششی بالا
- امکان برش ساده با انبر
- نصب و نگهداری آسان
- طول عمر و ماندگاری بالا
- سطح صاف و صیقلی
نحوه تولید سیم آرماتور
مفتول سیاه از فولاد تولید میشود که دارای آلیاژهای مختلفی مانند نیکل، کروم، منگنز و سایر موارد است. اگر بخواهیم از نظر تکنیک ساخت به موضوع نگاه کنیم، سیم آرماتور از طریق دو شیوه تولید از جمله «فابریک» و «تسمهای» تولید میشود. در روش فابریک از دستگاهی مخصوص برای کشش مفتول با اندازه 6.5 میلیمتر استفاده میشود. سپس طی چندین مرحله کشش، سیم به قطر دلخواه در میآید. به طور کلی، تولید مفتول از طریق روش فابریک در سه مرحله انجام میشود.
در ساخت سیم آرماتوربندی به روش تسمهای از بازیافت ضایعات ورقهای آهنی و فلزی استفاده میشود. در روش تسمهای از فرآیندهای نورد و کشش بهره برده میشود. اگر در تولید سیم آرماتور از فولاد گالوانیزه استفاده شود، محصول در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاومت بالایی خواهد داشت. این نوع مفتول تحت فرآیندهای گالوانیزه گرم و سرد تولید میشود. همچنین توجه به این نکته مهم است که مفتول آرماتوربندی که با روش فابریک ساخته میشود، کیفیت بالاتر و قیمت بیشتری نسبت به روش تسمهای دارد.
کاربردهای سیم مفتول آرماتور در ساختمان سازی
کاربرد سیم مفتول آرماتوربندی در صنعت ساختمان سازی بسیار گسترده است. از جمله موارد استفاده از این محصول در ساخت و ساز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بستن و مستقر کردن میلگردها
- ایجاد فاصله بین آرماتورها
- جلوگیری از لغزش میلگردها
- استفاده از مش بندی و قالب بندی
همچنین در آرماتوربندی از انواع گره به شرح زیر استفاده میشود:
- گره ساده یا لغزنده (رایجترین نوع گره): اتصال میلگردهای سقف و ستون
- گره صلیبی شکل: مناسب برای میلگردهای ضخیم
- گره پشت گردنی: مناسب برای گره زدن میلگرد به خاموت
- گره اصطکاکی: جهت جلوگیری از لغزش در شبکه مشها
کاربردهای مختلف سیم آرماتوربندی
از دیگر موارد استفاده سیم آرماتور میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پل سازی
- سد سازی
- اتصال ادوات کشاورزی
- ساخت قفسه
- ساخت پیچ و پرچ
- توری
- سیم خاردار
- الکترود
- حصیری و مرغی
- وسایل تزئینی منزل
- مصارف صنعتی
- مجسمه سازی
- بسته بندی
قیمت سیم آرماتور
در قیمت سیم مفتول عوامل مختلفی موثر هستند. در ادامه به عوامل تاثیرگذار در قیمت مفتول سیاه اشاره میکنیم:
- میزان نرمی: میزان نرمی سیم آرماتوربندی به نحوه تولید محصول بستگی دارد. معمولاً سیم بسیار نرم گرانتر از سیم نرم است.
- قیمت فولاد: ماده اصلی در تولید مفتول، فراورده های فولادی است. بنابراین قیمت فولاد تاثیر مستقیمی در لیست قیمت سیم آرماتور دارد.
- نوع میلگرد: برند و کشور تولید کننده تاثیر مستقیمی در قیمت سیم مفتول دارد.
- نحوه ساخت: نحوه تولید سیم آرماتوربندی در قیمت موثر است. مفتول ساخته شده از روش فابریک قیمت بیشتری نسبت به روش تسمهای دارد.
نکات مهم در خرید سیم آرماتور
- مقدار انعطاف پذیری: سیم آرماتوربندی باید در عین حال که مستحکم باشد، انعطاف پذیری خوبی نیز داشته باشد. معمولاً مفتول غیرفابریک از ضایعات آهنی تولید میشود و انعطاف پذیری کمی دارد. به همین دلیل، محصول اغلب حالتی شکننده به خود میگیرد.
- وزن کلاف مفتول: اغلب در بازار میتوان مفتول با وزن کمتر را محبوبتر دانست. مقدار وزن مناسب کلاف مفتول 1.5 میلیمتری، تقریبا 20 تا 25 کیلوگرم است. همچنین کلاف 2.5 میلیمتری تقریبا 30 کیلوگرم وزن دارد. پس مهم است به محدوده وزنی کلاف توجه کنید.
- ظاهر سیم مفتول: ظاهر سیم آرماتوربندی میتواند نشان دهنده کیفیت محصول باشد. سیمهایی که دارای رنگ یکدست و بدون خوردگی هستند، کیفیت بالاتری دارند. همچنین سطح سیم باید صاف، شفاف و صیقلی باشد.
کلام آخر
مجموعه «آهن آلات ایران» با سالها تجربه در فروش سیم آرماتور توانسته نیازهای صنعت ساختمان را به خوبی برآورده کند. از ویژگیهای این برند معتبر میتوان به اصالت کیفیت، قیمت رقابتی، ارائه فاکتور رسمی و ارسال به سراسر کشور اشاره کرد. از طریق وبسایت میتوانید نسبت به مشخصات و قیمت روز سیم مفتول آرماتوربندی اطلاعت خود را کامل کنید. همچنین این امکان را دارد با دریافت مشاوره از تیم پشتیبانی مجموعه، محصول مورد نیاز خود را با اطمینان بیشتر خریداری کنید.