معرفی چهارپهلو

 چهارپهلو یک پروفیل باز و مقاوم با سطح مقطع مستطیل و مربع است و در معرفی چهارپهلو به آن چهارگوش نیز می‌گویند. شباهت چهارپهلو به تسمه به قدری زیاد است که سطح مقطع آن باعث شده است تا ویژگی‌های زیادی مانند شکل‌پذیری، قابلیت جوشکاری و تراشکاری برای آن وجود داشته باشد. با توجه به کارایی متنوعی که دارند و طول عمر بالا صرف هزینه سنگین نیز برای این نوع مقاطع فولادی کاملاً عقلانی به نظر می‌رسد. ضخامت چهارپهلو معمولاً متغیر بوده و بین ۸ تا ۲۰۰ میلی‌متر و طول آن‌ها بین ۴ تا ۶/۵ میلی‏متر است، هرچند تمام این اندازه‌ها با توجه به درخواست مشتری قابلیت تغییر دارند، به طور خلاصه‌تر ابعاد چهارپهلو را می‌توان در هر مقداری برش داد.

قیمت روز چهارپهلوقیمت روز چهارپهلو

قیمت روز چهارپهلو به ویژگی‌های مختلفی مانند نرخ ارز و فولاد، کیفیت، نوع، جنس مواد اولیه و ضخامت آن بستگی داشته و نمی‌توان به درستی برای آن نرخ مشخصی تعیین کرد. اما قیمت روز چهارپهلو از دیگر مقاطع فولادی به صرفه‌تر است.

 

کاربرد چهارپهلو

چهارپهلو در بازار در انواع مختلفی یافت می‌شود و به طور کلی می‌توان گفت که کاربرد چهارپهلو بسیار متنوع بوده و در هر صنایعی مانند ساختمان سازی، حمل نقل، راه آهن، ساخت نگه دارنده تیغه برش، جرثقیل، فرفورژه‌ها، تالار، رستوران و …. کاربرد بسیار گسترده‌ای دارد. ناگفته نماند که کاربرد چهارپهلوهایی که مقاومت بالایی دارند در بین خریداران بیشتر بوده زیرا استفاده از آن‌ها بسیار ایمن و بدون خطر است.

 

انواع چهارپهلو

مقاطع چهارپهلو بر اساس جنس، سایز و روش تولید به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند.

  1. انواع چهارپهلو از نظر جنس
  • چهارپهلوst37

یکی از انواع چهارپهلو بوده که در صنایعی مانند خودروسازی، نساجی، دفاعی، کشتی سازی و سیمان کاربرد بسیار زیادی دارد. در معرفی چهارپهلو st37  باید گفت که از ترکیب آهن و ماده دیگری به نام کروم تولید شده است. وجود ماده کروم باعث می‌شود تا این چهارپهلو در برابر عوامل مخرب مقاومت بالایی داشته باشد. به همین علت طول عمر، مقاومت و سهولت در ساخت و ساز بالایی از دیگر انواع چهارپهلو دارند.

 

  • چهارپهلو st44

یکی دیگر از انواع چهارپهلو بوده که دارای کربن و آهن است. به همین علت استحکام بسیار بالایی داشته و برای عملیات پریچ کاری و جوشکاری بسیار کارآمد است.

 

  • چهارپهلو st52

یکی از مقاوم‌ترین انواع چهارپهلوها است که در مقابل خمش، پیچش و وزن بالا مقاومت بالایی را از خود نشان خواهد داد. این چهارپهلو شامل عنصری به نام سیلیسم منگنز است و به همین علت قابلیت جوشکاری آن بسیار بالا است. نکته مهم آن است که شکل دهی کمتری داشته اما به دلیل استحکام بسیار بالایی که دارد باعث می‌شود تا محبوبت آن در بین خریداران افزایش پیدا کند.

 

  • چهارپهلو mo40

یکی دیگری از انواع چهارپهلوها بوده که از ترکیب کروم و مولیبدن تولید شده است. این چهارپهلو مقاومت بالایی در برابر ضربه و خوردگی دارد. از مهم‌ترین ویژگی‌های آن می‌توان اشاره داشت به شکل‌پذیری بالا، طول عمر بالا، استحکام بالا، کشش و هدایت گرمایی خوب.

 

  1. انواع چهارپهلو از نظر سایز
  • سایزهای ۵_۶: از این چهارپهلو برای کارهای زینتی استفاده می‌شود.
  • سایزهای ۸_۹: این چهارپهلو مقاومت کمی داشته و برای کارهای سبک مناسب است.
  • سایزهای ۱۰: این چهارپهلو برای ساخت درب و پنجره‌ها استفاده می‌شود.
  • سایزهای ۱۲: این نوع برای ساخت انواع درب‌های ساختمانی، نرده، حفاظ کاربرد دارد.
  • سایز ۱۶_۱۴: کاربرد این چهارپهلو برای کارهای استقامتی است و وزن هرکدام از آن‌ها زیاد است.

 

  1. انواع چهارپهلو از نظر روش تولید
  • چهارپهلو نورد گرم
  • هارپهلو نورد سرد
  • چهارپهلو ترانسی
  • چهارپهلو فابریک

 

روش‌های تولید چهارپهلو

در این قسمت قصد داریم تا روش‌های تولید چهارپهلو را برای شما عزیزان به اختصار توضیح دهیم.

  • روش تولید چهارپهلو با نورد گرم

برای تولید چهارپهلو در این روش ابتدا دمای شمس خامی که درون کوره است را تا حدود مشخصی افزایش می‌دهند. سپس تمامی این شمش‌ها را در میان غلتک‌هایی که نورد نام دارند عبور داده سپس طول آن‌ها افزایش و سطح آن‌ها کاهش پیدا می‌کند. زمانی که چهارپهلو با روش نورد گرم تولید می‌شود به رنگ سیاهی درآمده و کیفیت آن پایین می‌رود. به همین علت از آن‌ها برای تپلید یراق آلات استفاده شده که طول آن بیشتر از استحکام آن اهمیت دارد.

 

  • روش تولید چهارپهلو با نورد سرد

در این روش تولید مرحله کوره حذف می‌شود و شمش خام به شکل کاملاً مستقیم وارد غلتک‌های نورد سرد خواهد شد. سپس به چهارپهلوها با اندازه مختلف تبدیل شده و به علت حذف گرما و استفاده از نوردهای سرد کیفیت، استحکام و مقاومت بالایی دارد. ساختار این گونه از چهارپهلوها ریز دانه‌تر بوده و برای انواع صنایع قالب‌سازی مناسب است.

 

خار چهارپهلو و انواع

خار چهارپهلو و انواع 

به انواع چهارپهلو ترانسی که در ابعاد ۱۰*۱۰ یا ۲*۲ تولید می‌شوند خار چهارپهلو می‌گویند. بیشترین استفاده‌ای که از خار چهارپهلو می‌شود به علت ظرافتی که دارد برای کارهای ظریف مانند قفل‌سازی است. خارهای چهارپهلو صنعتی به دلیل طراحی و آسان بودن مونتاژ ساخت آن‌ها به دو نوع محبوب دسته‌بندی می‌شوند که عبارت‌اند از:

  • خار تخت انطباقی

برای جا زدن این خارها به خاطر خارهای درون شیاری خود با سفتی زیادی همراه است. بعد از قرار گرفتن قسمت‌های بالایی آن‌ها کمی دچار لقی هستند. برای جلوگیری از این وضعیت از قطع‌های دیگری مانند پیچ و مهره استفاده می‌کنند. در این خار طول شیار بیشتر از طول خودش است.

 

  • خار تخت لغزشی

از دیگر انواع خار چهارپهلو بوده که در ساخت وسایلی مانند کلاچ اتومبیل و قطعه‌هایی که سوار شونده و حرکت طولی دارند استفاده می‌شوند. برای سفت کردن خود خار، از پیچ یا پین استفاده می‌شود. برای آنکه بتوانند طراحی استانداردی برای خارهای تخت داشته باشند از استانداردهای DIN6885  استفاده می‌کنند.

 

سخن پایانی

اگر قصد خرید انواع چهارپهلو را دارید باید در هنگام خرید به جنس، ابعاد و روش تولید آن توجه لازم را داشته باشید. باید نوع انتظار و کاربردی که می‌خواهید از چهارپهلو داشته باشید را مد نظر داشته تا بتوانید خرید درست و متناسب با نیاز خود را انجام دهید. سایت ایران آهن آلات از جمله سایت‌هایی است که انواع مقاطع فولادی از جمله چهارپهلو را با بهترین کیفیت، در انواع متفاوت و نازل‌ترین قیمت ارائه داده است. این سایت با مشاوره‌هایی که در هنگام خرید به شما می‌دهد باعث می‌شود تا خریدی بدون مشکل و رضایت‌مندی داشته باشید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *